Jour

Meny

Mittfunktionshinder är en del av Livsanda som jobbar för att både våra kunder och andra med funktionsvariationer ska känna delaktighet, gemenskap och livsglädje. Detta gör genom att sprida information på vår webbsida och genom våra olika gruppverksamheter. I dagsläget har vi fyra grupper; Redaktionen, Måndagsträffen, Jympagruppen och Temaeftermiddagar.

Äntligen är Felicias jympaklass tillbaka och i en ny lokal!
Efter ett uppehåll med gympagruppen är Livsanda igång med jympan igen. Jympan kommer vara väl anpassad så att du kan utföra övningarna på dina villkor efter dina förutsättningar och tanken är att alla ska kunna delta oavsett tidigare erfarenhet, kondition och styrka.

Jag, Felicia som håller i jympan har stor erfarenhet av träning och av att leda träningspass. Jag kommer under träningspasset att visa alternativ på övningar så att du ska kunna delta i de olika träningsmomenten oavsett om du är nybörjare eller har lång erfarenhet av träning. Jag själv sitter i rullstol och därför kommer mycket fokus vara på överkroppen, men för dig som önskar kommer jag ge instruktioner och övningar även för benen. Under passet kommer vi endast använda oss av vår egen kroppsvikt och vi kommer kombinera övningar för både konditionen och styrkan.

Var, när och är det tillgängligt?!

Var; Vi kommer hålla till i Spinnstudio som ligger på Järntorget 7. Åker du färdtjänst uppge adressen Mellangatan 1B.

När: * Fredagar kl 14.30-16:00 (se schema för datum då vi inte har tillgång till lokalerna alla fredagar.)

Tillgänglighet: Absolut! Det finns hiss direkt in till jympasalen samt två golvliftar. Du har även tillgång till två tillgängliga duschar.

Själva träningspasset börjar kl 15.00 men du är välkommen redan kl 14.30. Vi bjuder på kaffe, frukt och härligt tjööt innan träningspasset kickar igång.

Vi drar igång med en ”Alla hjärtans dag jympa” fredagen den 14/2. Skicka in eran anmälan till Ilse.benitez@livsanda.se

Varmt välkomna är ni!

Måndagsträffen är en grupp som ses två gånger i månaden och hittar på olika sociala aktiviteter och vi ses både i Livsandas lokaler och ute på stan. Detta är en social aktivitet där fokus endast ligger på gemenskap och att hitta på roliga aktiviteter. Vi bestämmer från gång till gång vad vi ska hitta på och det brukar bli allt från knytkalas på kontor till en helkväll med bowling och middag på restaurang.
Tid: Om vi inte säger något annat så måndagar varannan vecka kl 18.00-20.00.

En gång i månaden har vi även temaeftermiddagar där vi bjuder in både våra kunder och alla andra intresserade med funktionsvariationer till att vara med på träffar med olika teman. Vi försöker ha så olika teman som möjligt för att vi ska kunna erbjuda något som passar alla och några exempel på dessa dagar är: Julpyssel, bingo eller quiz. Tid: Info och tid om nästa träff kommer löpande.

Vi driver bland annat Mittfunktionshinder.se som är en mötesplats för alla med intresse av funktionshinder. Drivkraften är att utbilda och informera, ge kraft och inspirera, driva opinion och agera – men framförallt skapa möjligheter för människor. Karaktärsfabriken finansieras helt av Livsanda Care.

Kom i kontakt med oss:

  Vision

  En drivande aktör i skapandet av ett samhälle där alla människor har lika värde och samma förutsättningar. Vi står upp och försvarar ett öppet klimat där alla får lov att vara som de är.

  Värdeord

  Engagemang, Trygghet, Livsglädje, Öppenhet

  Till toppen av sidan
  Hoppa till verktygsfältet