Jour

Meny

Vår viktigaste medarbetare

Att vara personlig assistent hos Livsanda innebär att du är företagets viktigaste resurs; du gör skillnad i någons liv. Du är den person som är närmast kunden, den som dagligen omsätter vår vision om hur personlig assistans ska utföras i praktiken – med respekt, värme och integritet. 

Syftet med personlig assistans är att den funktionsnedsatta så långt det är möjligt ska leva det liv hen vill leva. Ett liv på hans eller hennes villkor. Det är det som är din och vår uppgift.

En uppgift som handlar om allt från praktiska saker i vardagen kring personlig hygien, klädsel och måltider till att finnas där som sällskap och medmänniska. Ett arbete i en annan människas hem som förutsätter att du skapar förtroende och visar stor lyhördhet inför kundens behov och livssituation.

Vi är också övertygade om att vi alla behöver en dos livsglädje ibland. Att skratta och trivas tillsammans är den bästa vägen till en hållbar relation. Det är viktigt att du trivs på jobbet och att den du arbetar hos trivs med dig. Det är också något som avspeglas i våra värdeord: engagemang, trygghet, öppenhet och livsglädje.

Lite mer-garanti

Det är så lite som krävs. Så lite som kan göra stor skillnad. Det är så lite som betyder så mycket. Ibland bara ett ord. Därför gör vi alltid lite mer. Vill lite mer. Lite mer av allting. För våra kunder, deras anhöriga och våra assistenter. Engagerar oss lite mer och lyssnar lite mer. Tänker lite mer och är lite öppnare. Lite mer livsglädje helt enkelt.

Kompetens:

Kontinuerliga kompetenshöjande utbildningar.

Vi är måna om att du som assistent fortsätter att utveckla din kompetens – både för din personliga utveckling men självklart lika viktigt för våra kunder. För dig som arbetsledare har vi dessutom ytterligare utbildningar med inriktning på arbetsledarrollen.

Engagerat:

Levande hus, resor och festligheter.

Vi gillar att träffas under lediga former. Flera gånger om året hälsar vi alla välkomna till ”Livsandas levande hus” med olika teman. Vi arrangerar också besök och resor till t.ex. konserter, sportevenemang och andra aktiviteter. Självklart har vi även julfest

Karriär: 

En växande organisation med många möjligheter.

Livsanda Assistans ingår i koncernen Livsanda Care. Vi är en växande aktör där människor utifrån kompetens, intresse och engagemang rör på sig och hittar nya roller.

Tryggt: 

Tydlig introduktion, arbetsplatsmöten och en kundansvarig.

Som assistent får du en bra och inspirerande introduktion till hur det är att arbeta hos Livsanda. För oss är det även viktigt med kontinuitet och långsiktighet, varför du som assistent har en och samma kundansvarig. Dessutom erbjuder vi arbetsplatsmöten minst var 6:e vecka med dig, din kund och dina assistentkollegor.

Personligt:

Du är vår viktigaste resurs i en tajt organisation.

För oss går en välkomnande och varm företagskultur hand i hand med nöjda medarbetare och kunder. Därför är alla alltid välkomna till Livsandas kontor och egna hus i Västra Frölunda – kaffet står alltid på. Vi är också måna om att hålla dig uppdaterad kring allt som händer på Livsanda och sådant som har betydelse för din arbetssituation.

Assistent berättar

Hur kom det sig att du blev personlig assistent?
– Jag gillar människor och har alltid jobbat med människor både som kurator och på andra ställen inom vården. När jag stötte på min vårdtagare bestämde jag mig för att bli assistent. Nu har jag jobbat hos honom sedan 2006.

Vad är det bästa med arbetet?
– När man arbetar med människor vet man aldrig vad som händer och sker. Man vet till exempel inte i vilken form vårdtagaren är i från en dag till en annan. Det är också viktigt att man får ta ansvar. Dessutom stör det mig inte det minsta att jobba själv, det gillar jag.

Vad är det hos Livsanda du gillar?
– Det är goa människor allihop. Jag har inte träffat på något negativt när jag varit där. Det är aldrig något som är besvärligt eller inte går att göra. Jag och min vårdtagare har varit hos ett annat assistentbolag tidigare och där var allt besvärligt och knöligt. Man mötte hela tiden på motstånd. När vi träffade Livsanda gillade vi dem och bytte.

Lisbeth Jätby,personlig assistent

Ålder: 58 år
Musik: David Bowie
Bästa tv-serien: Hawaii 5-0
Intressen: Mina djur, jag har häst, hund och katt.
Dold talang: Stickning

Vad ska man ha för egenskaper för att bli en bra assistent?
– En stor portion tålamod och sunt förnuft kommer man långt med. Sedan gäller det att kunna ta ansvar och ha ögonen med sig och titta vad som händer och sker. Och ett gott humör, ja det underlättar hela dagen.

Är det svårt att skilja mellan personligt och privat?
– Efter tio år kommer man varandra väldigt nära så ibland kan det nog gå ihop. Jag kan till exempel ställa upp och hjälpa till även när jag är ledig. Har jag tid och möjlighet så gör jag gärna det. Men det bestämmer man ju själv förstås. Samtidigt måste man vara professionell men det jag tycker inte är något problem.

Vill du jobba hos oss?

Vill du arbeta som personlig assistent i ett växande företag med drivkraft att hela tiden utvecklas och bli bättre, att alltid vilja lite till? Eller ser du kanske en annan roll för dig hos oss? Maila oss cv och ett personligt brev.

kontakt@livsanda.se

Kom i kontakt med oss:

Vision

En drivande aktör i skapandet av ett samhälle där alla människor har lika värde och samma förutsättningar. Vi står upp och försvarar ett öppet klimat där alla får lov att vara som de är.

Värdeord

Engagemang, Trygghet, Livsglädje, Öppenhet

Till toppen av sidan
Hoppa till verktygsfältet